zagreb

Pozivamo mame ili tate iz Zagreba s barem jednim djetetom u dobi od 1-3 godine, a koji su prije početka korištenja porodiljnog/roditeljskog dopusta za to dijete ili prije samog rođenja tog djeteta bili: 1) nezaposleni, 2) samozaposleni ili  3) zaposleni s nesigurnim ugovorom o radu (npr. ugovor na određeno, rad na povremenim poslovima),  da se uključe u istraživanje kojem je cilj poboljšati sustav roditeljskih dopusta i dječjih vrtića u Hrvatskoj. Pozivamo vas da u intervjuu s istraživačem podijelite osobno iskustvo korištenja roditeljskih dopusta/naknada i usluga dječjih vrtića u Zagrebu te iznesete izazove s kojima se kao majka ili otac suočavate prilikom ostvarivanja svojih roditeljskih prava.

Kako bi sudjelovali u istraživanju, molimo vas da nas kontaktirate na broj telefona: 091/7660-472, email: zagreb@incare-pyc.eu  ili putem obrasca.

Istraživanje se provodi pri Sveučilištu u Oxfordu pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Ivane Dobrotić. Financira ga Europska unija u okviru Horizon 2020 programa.

Više informacija na: https://www.incare-pyc.eu/hr/